Izložba BUDUĆI KLANJEČKI KIPARI IZLAŽU, Klanjec, Studio Galerije Antuna Augustinčića, 6. listopad - 6. prosinca 2019.

U sklopu programa Zahvala jeseni u Klanjcu 2019. u Studiju GAA, otvorena je kiparska izložba mladih klanjčana, polaznika likovnih radionica pod vodstvom muzejske pedagoginje Petre Šoltić.

 

Nastala izložba rezultat je višemjesečnog rada mladih klanjčana na radionicama izvedenim u Studiju Galerije Antuna Augustinčića. Izrada autoportreta, bez korištenja zrcala, predstavljala je poseban izazov malim majstorima, učenicima Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Klanjca.
 
Svoju vještinu najprije su pokazali modeliranjem autoportreta u glini, te zatim izradom gipsanih odljeva koje su naknadno bojali glinenim bojama i raznim pigmentima.
 
Ovo je već druga izložba koja prezentira kreativnost djece i postignute rezultate na radionicama u Studiju Galerije Antuna Augustinčića. 
 
Na ovoj izložbi sudjeluju učenici koji su redoviti polaznici radionica od samog početka njihovog održavanja , a ovo im je već druga grupna izložba. To su Florijan Novak (10 godina, Klanjec) sa svojim autoportretom u gipsu i Nino Gašpar (10 godina, Klanjec) sa svojim Ruksakom za letenje, Velikom i Malom svinjom u terakoti. Od ove godine programu radionica priključuje se i David Majcen (10 godina, Klanjec) koji izlaže četiri skulpture, tu su Granny u terakoti i Brown boy, Bad boy i autoportret u gipsu. 
Autoportrete izlažu u gipsu i Jura Besednik (11 godina, Klanjec) i Tena Išek (11 godina, Klanjec). Zrinka Pleško (11 godina, Klanjec) izrađuje gipsanu „Neobičnu glavu“  po uzoru na Augustinčićevu skulpturu. Jakov Krajcar (11 godina, Klanjec) istaknuo se po svojim konceptualnim skulpturama od terakote, izloženi su Vulkan i Grad. 
Svoj trag na radionicama ostavili su i Filip Trajbar (16 godina, Ledine) izražajnim autoportretima u glini i Leona Šoban (11godina, Magny-le-Hongre, Francuska) sa portretom.