Mladi poduzetnici Klanjca

Inovativni i poduzetni članovi zadruge „Tepka“, učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Klanjca, sudjelovali su na nizu likovno-edukativnih radionica u Studiju Galerije Antuna Augustinčića.

Kroz program edukativnih radionica polazili su i savladavali likovni proces kiparskih i slikarskih tehnika: kiparska radionica izrade suvenira s temom kruška tepka i slikarska radionica izrade mozaika. Stekavši nove vještine, ustrajni u svim fazama izvedbe, razvili su i izrazili svoj kreativni potencijal.

Pri kreaciji suvenira učenici su oblikovali modele u glini po kojima su izradili gipsane odljeve. Po nastalim odljevima načinili su silikonske kalupe koji su u završnoj radionici služili za multiplikaciju suvenira u gipsu. Tehnikom lijevanja gipsa u kalup uz dodatak tekućih pigmenata stvoreni su suveniri svih boja i oblika.

Oblikovanjem forme siporexa, slaganjem raznobojnih komadića keramičkih pločica, te završnom obradom fuga, učenici su istražili izražajne mogućnosti slikarske tehnike mozaika te stvorili unikatne proizvode estetske i funkcionalne namjene.

Edukativan i zabavan program, u kojemu su mladi članovi zadruge „Tepka“  istraživanjem i otkrivanjem stekli i proširili svoja znanja i kreativnost, rezultat je uspješne suradnje s ravnateljicom i učiteljima Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Klanjca.