Muzejska pedagoginja GAA Petra Šoltić na međunarodnoj konferenciji ŠKOLA i MUZEJI

Muzejska pedagoginja GAA Petra Šoltić na III. znanstveno-stručnoj međunarodnoj konferenciji ŠKOLA i MUZEJI pod organizatorom konferencije EDUCA Izobraževanje, održanoj u Ptuju, 15. i 16. ožujka.

Organizatori konferecije ŠKOLA I MUZEJI su EDUCA Obrazovanje iz Nove Gorice, Slovenija; suorganizatori su Sveučilište u Zadru, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Muzejsko društvo Srbije, Pokrajnski muzej Ptuj-Ormož.

Ciljevi konferencije su povezivanje ustanova, kvalitativno podizanje muzejsko-pedagoške teorije i prakse, te traženje međusobnih sinergija između škola i muzeja.

Muzejska pedagoginja Galerije Antuna Augustinčića Petra Šoltić održala izlaganje MUZEJSKE EDUKATIVNE RADIONICE U GALERIJI ANTUNA AUGUSTINČIĆA, kojim uspoređuje radionice Galerije AA osmišljene od kustosa povjesničara umjetnosti i muzejskog pedagoga kipara. Posebni naglasak stavljen je na radionice čija svrha je ne samo prenašanje znanja učenicima škola, već i dijeljenje znanja sa učiteljima (Primjer radionice pod nazivom Poticanje kreativnosti – autoportret u glini kiparska radionica održana za učitelje u Dvoru Veliki Tabor), te drugim kolegama muzejskih pedagozima i kustosima iz drugih muzeja i sličnih ustanova.