Radionica u sklopu programa Uz Mir za mir u Studiju Galerije Antuna Augustinčića

Povodom izložbe Alana Kajfež: Prisutnost mirnih voda, otvorene na Međunarodni dan mira u sklopu programa Uz Mir za mir, izvedena je likovna radionica oblikovanja i oslikavanja stakla

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića održana je likovna radionica na kojoj su se učenici Osnovne Škole Antuna Mihanovića Klanjec okušali u oslikavanju staklenih pločica posebnim vodotopivim i transparentnim bojama, te kredama za crtanje na staklu. 

Nakon što su razgledali izložbu Alana Kajfež - Prisutnost mirnih voda u Galeriji Antuna Augustinčića, učenici su u Studiju GAA raspravljali o tome što za njih znači pojam mira i na koji način bi ga likovno mogli izraziti u kombinaciji oblika i boja. Kroz primjere su im objašnjene i predstavljene tehničke i izvedbene mogućnosti oslikavanja stakla. 

Osim ove radionce, u planu su i radionice za učenike područne škole Lučelnica, te radionica graviranja stakla za članove Likovne udruge Oton Iveković. Radionice će se održavati u Studiju GAA u radno vrijeme Galerije, za cijelo vrijeme trajanje izložbe Alana Kajfež: Prisutnost mirnih voda, do 21. studenoga 2018. godine.