Slavimo baštinu umjetnosti i zabave!

Povodom Danā europske baštine 2019. s temom Umjetnost i zabava: baština u središtu pozornosti, u petak 18. listopada 2019. godine, od 9 do 15 sati, svečarski Vas očekujemo u Klanjcu, u Galeriji Antuna Augustinčića (Trg Antuna Mihanovića 10) i njenu Studiju (Ulica dr. Ivana Broza 2).

Galerija Antuna Augustinčića sakuplja, čuva, proučava i prezentira djelo ovog velikana modernog kiparstva, koje predstavlja nezaobilazan dio hrvatske, europske pa i svjetske umjetničke baštine. Uz to se svesrdno trudi da u svakom trenutku i za najširi krug korisnika (bez obzira na njihovu dob, ranjivost, porijeklo i obrazovanje) bude ishodištem njihovih najraznovrsnijih bavljenja skulpturom.

Na dan koji smo posvetili baštini umjetnosti i zabave, posjetitelji će osim stalnog postava moći razgledati dvije recentne izložbe mladih kiparica (Marina Cvitić rodovi predaka, izložba uklopljena u stalni postav Galerije povodom Međunarodnog dana mira, te Valentina Rašan, izložba u Studiju Galerije), učiti, istraživati i zabaviti se na našim interaktivnim multimedijalnim kioscima, sudjelovati u likovnoj radionici Modeliranjem gline spoznajmo održivost te upoznati našu muzejsku čuvaonicu.

S radošću Vas očekujemo!

Slavimo baštinu umjtnosti i zabave! - GAA/SGAA, 18. 10. 2019. - Dani ueropske baštine 2019.
Slavimo baštinu umjtnosti i zabave! - GAA/SGAA, 18. 10. 2019. - Dani ueropske baštine 2019.