NA KONJU U MUZEJE

Muzejsko-edukativni program Muzeja Hrvatskog zagorja 5.11. - 4.12. 2022.

Galerija Antuna Augustinčića sa četiri ostalih muzeja sudjeluje u jedinstvenom programu Muzeja Hrvatskog zagorja „Na konju u Muzeje“. Program je posebno namijenjen obiteljima s djecom. Program traje od 5. studenog 2022. do 4. prosinca 2022.

Kupnjom jedne ulaznice od 46 kuna po djetetu, dobiva se drveni konjić na kotačićima i interaktivna knjižica o svim uključenim muzejima sa zanimljivim naljepnicama kojima se popunjavaju priče. Također kupnjom jedne ulaznice dobiva se slobodan ulaz na sve ostale radionice u drugim muzejima. 

Galerija Antuna Augustinčića u ovom edukativnom-muzejskom programu sudjeluje sa radionicom izrade „gerista“ kiparske konstrukcije za izradu skulpture na malom drvenom konjiću.

U programu još sudjeluju: Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna, Dvor Veliki Tabor i Muzej „Staro selo“ Kumrovec. Sponzor programa je Centar „Ritam s konjem“.

4. prosinca 2022. godine će biti velika završnica u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec, dolazak sv. Nikole i Krampusa u kočiji koju će vući konji. Djeci će biti podijeljeni pokloni, a najsretniju obitelji koja se bude uključila u program "Na konju u Muzeje", Centar "Ritam s konjem" iz Stubičkih Toplica, partner projekta, nagradit će školom jahanja.

Za sudjelovanje u programa potrebna je prethodna najava na rezervacije-gaa@mhz.hr ili telefonom na broj 049 550 343.

Raspored radionica u Galeriji Antuna Augustinčića: 6. studenog u 10 sati, 20. studenog u 14 sati, 26. studenog u 10 sati i 4. prosinca u 10 sati.

 

Muzejski pedagog, Petra Šoltić