PONOVNO NA KONJU U MUZEJE

Muzejsko-edukativni program Muzeja Hrvatskog zagorja 28.10. - 2.12. 2023.

Galerija Antuna Augustinčića sa četiri ostalih muzeja sudjeluje u jedinstvenom programu Muzeja Hrvatskog zagorja „Na konju u Muzeje“.Program je posebno namijenjen obiteljima s djecom. Program traje od 28. listopada 2023. do 2. prosinca 2023.

Kupnjom jedne ulaznice od 6 eura po djetetu, dobiva se drveni konjić na kotačićima i interaktivna knjižica o svim uključenim muzejima sa zanimljivim naljepnicama kojima se popunjavaju priče. Također kupnjom jedne ulaznice dobiva se slobodan ulaz na sve ostale radionice u drugim muzejima.

Galerija Antuna Augustinčića u ovom edukativnom-muzejskom programu sudjeluje sa radionicom izrade „gerista“ kiparske konstrukcije za izradu skulpture na malom drvenom konjiću.

U programu još sudjeluju: Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna, Dvor Veliki Tabor i Muzej „Staro selo“ Kumrovec. Sponzor programa je Centar „Ritam s konjem“.

2. prosinca 2023. godine u 11 sati će biti velika završnica u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec, dolazak sv. Nikole i Krampusa u kočiji koju će vući konji. Djeci će biti podijeljeni pokloni, a najsretniju obitelji koja se bude uključila u program "Na konju u Muzeje", Centar "Ritam s konjem" iz Stubičkih Toplica, partner projekta, nagradit će školom jahanja.

Za sudjelovanje u programa potrebna je prethodna najava na rezervacije-gaa@mhz.hr ili telefonom na broj 049 550 343.

Raspored radionica u Galeriji Antuna Augustinčića: 29. listopada u 10 sati, 4. studenog u 14 sati, 19. studenog u 14 sati i 25. studenog u 10 sati.

 

Muzejski pedagog, Petra Šoltić