Slavimo živu baštinu! Tradicionalni kiparski materijali i tehnike – glina, kamen, drvo

SLAVIMO ŽIVU BAŠTINU! Tradicionalni kiparski materijali i tehnike – glina, kamen, drvo, Studio Galerije Antuna Augustinčića, 4. – 6. listopada 2023., od 9 do 17 sati – ciklus cjelodnevnih kiparskih radionica povodom Danā europske baštine 2023. s temom Održivost baštine

Povodom Danā europske baštine 2023. s temom Živa baština, u srijedu, četvrtak i petak, 4., 5. i 6. listopada 2023. godine, od 9 do 17 sati, svečarski Vas očekujemo u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, Ulica dr. Ivana Broza 2.

Živa baština osnova je svekolika čovjekova djelovanja pa i onog umjetničkog. Vrijednosti i uvjerenja koja nasljeđujemo, prakse, znanja i vještine koje se prenose iz generacije u generaciju daju se iščitati iz svakog artefakta. Nematerijalna baština sadržana je u onoj materijalnoj, a jedan od načina da se baština održi živom jesu i kiparske radionice Galerije Antuna Augustinčića.

Za dane koje smo posvetili živoj baštini priredili smo trodijelni ciklus cjelodnevnih kiparskih radionica koje će se baviti tradicionalnim kiparskim materijalima i tehnikama – glinom, kamenom i drvom – kojima se majstorski koristio i Antun Augustinčić. Kroz tri dana u Studiju Galerije održavaju se tri radionice, svakoga dana po jedna. Vodi ih muzejska pedagoginja Galerije, mag. art. kiparstva Petra Šoltić, a posjetitelji im se mogu priključiti u bilo kojem trenutku tijekom dana, pokazati stečena i usvojiti nova znanja i vještine.

Dobro nam došli!