Bruno LANG – Tea ŠVARIĆ – Filip VLAHOVIĆ

Bruno LANG – Tea ŠVARIĆ – Filip VLAHOVIĆ, Studio Galerije Antuna Augustinčića, 11. studenoga 2022. – 11. siječnja 2023.

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, 11. studenoga 2022. u 18 sati otvara se izložba Bruno LANG – Tea ŠVARIĆ – Filip VLAHOVIĆ. Izložba će biti otvorena do 11. siječnja 2023. godine.

U sklopu ovogodišnje, dvanaeste po redu, suradnje klanječke Galerije Antuna Augustinčića i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, nadareni mladi kipari Bruno Lang, Tea Švarić i Filip Vlahović izabrani su da predstave svoje radove na samostalnoj izložbi u Studiju GAA.

Bruno Lang (Zagreb, 22. 12. 1998.) maturirao je na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna (smjer kiparstvo), upisao 2017. kiparstvo na ALU u Zagrebu te 2022. diplomirao u klasi prof. Alema Korkuta. Na izložbi predstavlja svoj diplomski rad od sedam skulptura kojim tematizira ulogu opijata u umjetničkom stvaralaštvu.

Tea Švarić (Zagreb, 11. 12. 1997.) maturirala je na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna (smjer dizajn metala) te 2017. upisalaALU u Zagrebu; prvu godinu studira na odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina, a potom na odsjeku kiparstva, usmjerujući se ka maloj plastici i medaljarstvu u klasi prof. Damira Mataušića. Na tom je usmjerenju i diplomirala 2022. pod mentorstvom prof. Nevena Bilića i komentorstvom prof. Antona Vrlića. Na izložbi predstavlja kiparski ansambl od 7 odljeva ljudskih figura kojima interpretira granicu sna i jave.

Filip Vlahović (Zadar, 30. 7 1997.) je u Zagrebu 2016. završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna (smjer slikarstvo) te upisao ALU u Sarajevu. Nakon završetka prve godine studija, upisuje  ALU u Zagrebu te diplomira kiparstvo 2022. u klasi prof.Alema Korkuta. Diplomskim radom predstavlja konstruktivna istraživanja poznata pod nazivom tensegrity koja primjenjuje u svojim skulpturama.

Izložba, popraćena katalogom, ostvarena je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu te uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Autor izložbe je Davorin Vujčić, a može se razgledati svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 16 sati.

Davorin Vujčić